Al ruim 20 jaar uw vakschilder!
Coristil of marmerstuc


Authentieke wandbekleding

Coristil is een gladde, fluweelachtige marmerafwerking met kleurschakeringen. Afhankelijk van de wijze van afwerking en polijsten heeft het het uiterlijk van tadelakt (Marokkaans stucwerk), glad beton, marmer of Venetiaans stucwerk. Coristil is ongetwijfeld één van de oudste types van decoratieve wandbekleding. Het werd vooral gebruikt vanaf de 16de eeuw, toen de architect Andrea Palladio het toepaste in de prachtige Venetiaanse steden.

Ook geschikt voor badkamers

Coristil is een anorganisch, mineraal product voor binnen en buiten met een antiek uitziend marmereffect. Het is een hygroscopisch product dat reageert op vocht in de lucht: het absorbeert overtollig vocht en geeft vocht weer af wanneer er een tekort aan vocht is. Het is hierdoor een uitstekende wandafwerking voor badkamers.

Het product is samengesteld uit vette kalk, hoogwaardig marmerpoeder, speciale vezels en additieven die de hechting verbeteren. Het heeft een uitzonderlijke levensduur en duurzaamheid. Coristil is uitstekend geschikt voor binnenshuis gebruik in ruimtes zoals trappenhallen, keukens en badkamers of voor de wandafwerking van een schouw of open haard.

Voordelen

Omdat het product ademend en mineraal is heeft het vele voordelen:

  • In hoge mate luchtdoorlatend
  • Bestand tegen slijtage
  • Niet ontvlambaar
  • Bestand tegen alkalines, schimmels, zwammen, algen en bacteriën
  • Bevat geen oplosmiddelen
  • Door de uitstekende aanklevingskracht komt het product niet los

Alle Carte Colori kleuren. Overige kleurenkaarten op aanvraag.

Spatwaterbestendig en afwasbaar

Om de Coristil afwasbaar te maken kan na ongeveer 1 week 2 lagen kleurloze bijenwas aangebracht
worden met een doek. Eventuele vlekken maakt u schoon met zuivere groene of Marseille zeep. Eens in de zoveel tijd moet een nieuw laagje bijenwas aangebracht worden. Gloeiend hete vetspetters kunnen door de waslaag heendringen, dus oppassen met de wand achter het fornuis.

Indien de Coristil behandeld is met bijenwas is de wand spatwater bestendig, echter niet geschikt voor de afwerking van douchewanden.